|
Sajtos aprósütemény recept Hozzávalók kb. 80 darabhoz: 115 g liszt, 1/2 tk. só, 1/2 tk. Cayenne-bors, 1/2 tk. száraz mustár, 115 g vaj, 50 g reszelt Cheddar sajt, 50 g reszelt Gruyeres sajt, 1 tojásfehérje, felverve, 1 ek. szezámmag.
Koktélkeksz recept Hozzávalók 80 darabhoz: 350 g liszt, 1/2 tk. só, 1/2 tk. fekete bors, 1 tk. mustár, 175 g vaj, 115 g reszelt Cheddar sajt, 1 tojás felverve. Az ízesítéshez: 1 tk. olajos mag felaprítva, 2 tk. kapormag, 2 tk. currykrém, 2 tk. csiliszósz.
Mandula-olívabogyó-sajtfalatkák (tapas) recept Hozzávalók 6-8 személyre: 1/2 tk. koriandermag, 1/2 tk. ánizsmag, 1 tk. friss, aprított rozmaring, 2 tk. friss, aprított petrezselyem, 2 gerezd fokhagyma, összezúzva, 1 ek. borecet, 2 ek. olívaolaj, 115 g fekete olajbogyó, 115 g zöld olajbogyó. A pácolt sajthoz: 150 g kecskesajt, 6 ek. olívaolaj, 1 ek. fehérborecet, 1 tk. fekete bors, egészben, 7 gerezd fokhagyma, felaprítva, 3 friss tárkony- vagy kakukkfűszál, tárkony a díszítéshez. A sózott mandulához: 1/4 tk. Cayenne-bors, 2 ek. tengeri só, 25 g/2 ek. vaj, 4 ek. olívaolaj, 200 g hámozott mandula, durva szemű só a végén a megszóráshoz (elhagyható). Avokádókrém recept Hozzávalók 4 személyre: 2 érett avokádő, meghámozva és felszeletelve, 2 paradicsom, meghámozva, kimagozva és finomra vágva, 6 mogyoróhagyma, finomra vágva, 1-2 csilipaprika, kimagozva és finomra vágva, 2 ek. friss citrom vagy lime leve, 1 ek. aprított friss koriander, só, frissen őrölt fekete bors, korianderlevetek a díszítéshez. Garnélarákos pirítós recept Hozzávalók 64 darabkához: 225 g főtt garnélarák páncéljában, megmosva, megszárítva, 1 tojásfehérje, 2 mogyoróhagyma, szeletelve, 1 tk. friss, felaprított gyömbérgyökér, 1 gerezd fokhagyma, felaprítva, 1 tk. kukoricaliszt, 1/2 tk. só, 1/2 tk. cukor, 2-3 csipet paprikaszósz, 8 szelet fehér kenyér, ne legyen morzsalékos, 4-5 ek. szezámmag, növényi olaj a sütéshez, mogyoróhagyma virágformára vágva a díszítéshez. Tésztába burkolt chorizo kolbász recept Hozzávalók 8 személyre: 225 g vajas tészta, 115 g füstölt chorizo kolbász, felszeletelve, 50 g reszelt kemény sajt, 1 kisebb tojás felverve, 1 tk. paprika. Forró sózott marhahús pálcikán recept Hozzávalók 24 darabhoz: növényi olaj a sütéshez, egész rozskenyér köménymaggal, 24 db, 1 cm-es darabokra vágva, 225 g sózott marhahús vagy csípősebb füstölt marhahús egészben, mustár a megkenéshez, 2 savanyú uborka felszeletelve, 24 koktélhagyma. Bárányhúsos tikka recept Hozzávalók 20 darabhoz: 450g bárányfilé, 2 mogyoróhagyma, felszeletelve. A páchoz: 350 ml natúr joghurt 1 ek. darált mandula, kesüdió és földimogyoró, 1 ek. növényi olaj, 2-3 gerezd fokhagyma, finomra vágva, 1 citrom leve, 1 tk. csípős fűszerkeverék (garam masala) vagy őrölt curry, 1/2 tk. őrölt kardamom, 1/4 tk. Cayenne-bors, 1-2 ek. friss menta felcsíkozva. Satay csirke földimogyorószósszal recept Hozzávalók 24 darabhoz: 450 g kicsontozott csirkemellfilé, szezámmag (a megszóráshoz), pirospaprika (a díszítéshez). A páchoz: 6 ek. növényi olaj, 4 ek. tamari vagy világos szójaszósz, 4 ek. friss citromlé, 2,5 cm friss gyömbérgyökér, meghámozva és felszeletelve, 3-4 gerezd fokhagyma, 2 ek. barna cukor, 7 tk. kínai csiliszósz vagy egy kisebb csilipaprika, kimagozva és felszeletelve, 2 ek. friss koriander, felaprítva. A földimogyorószószhoz: 2 ek. mogyoróvaj, 2 ek. szójaszósz, 1 ek. szezám- vagy növényi olaj, 2 mogyoróhagyma, felszeletelve, 2 fej fokhagyma, 1-2 ek. friss lime- vagy citromlé, 1 ek. barna cukor. Fűszeres-paradicsomos pizzaszeletek recept Hozzávalók 16/32 darabhoz: 3-4 ek. olívaolaj, 2 hagyma vékonyra felszeletelve, összezúzva, 225 g gomba felszeletelve, 225 g paradicsom felkockázva, 225 g fűszeres-csípős kolbász felszeletelve, 1 tk. csilipor, 1 tk. szárított oregánó, 115 g napon aszalt paradicsom olajban lecsöpögtetve és felszeletelve, 450 g pácolt articsóka (konzerv) lecsöpögtetve és felkockázva, 225 g mozzarella apróra vágva, 4 ek. frissen reszelt parmezán sajt, friss bazsalikomlevelek, kimagozott fekete olajbogyó és szeletelt piros paprika a díszítéshez, A tésztához: 1 csomag pizzatészta-keverék, kukoricaliszt a megszóráshoz, szűz olívaolaj a megkenésbez. Füstölt lazacos-kapros palacsintácskák (blinis) recept Hozzávalók 4 személyre: 115g hajdinaliszt, 115 g finomliszt, csipetnyi só, 1 ek. szárított élesztő, 2 tojás, 350 ml langyos tej, 15 g/l ek. olvasztott vaj, 150 ml crémefraiche (v. sűrű tejszín), 3 ek. friss kapor felaprítva, 225 g füstölt lazac vékonyan felszeletelve, friss kapor a díszítéshez. Parmezános háromszögek recept Hozzávalók 24 darabhoz: 3 nagyobb réteslap, olívaolaj a kenéshez, 3-4 ek. friss, reszelt parmezán sajt, 7 tk. szárított kakukkfű vagy zsálya. Mini héjában sült burgonyák recept Hozzávalók 36 darabhoz: 36 szem kisebb burgonya alaposan megtisztítva, 250 ml tejföl, 3-4 ek. metélőhagyma (snidling) felszeletelve, durva szemű só (a szóráshoz). Szaloncukor-réteskék recept Hozzávalók 24 darabhoz: 2x275g mirelit réteslap (szobahőmérsékleten kiengedve), 115 g vaj felolvasztva kisebb réteslapdarabkák a díszítéshez, átszitált porcukor a díszítéshez, A töltelékhez: 450 g alma, meghámozva és kockákra vágva, 1 tk. fahéj, 25 g/2 ek. barna cukor, 50 g aprított hikoridió (közönséges dió is jó), 50 g kenyérmorzsa, 25 g/3 ek. szültana (mazsola), 25 g ribizli, A citromos szószhoz: 115 g porcukor, 1 citrom héja lereszelve, 2 citrom leve. Kecskesajtos-epres keksz recept Hozzávalók 24 darabhoz: 75 g/6 ek. vaj szobahőmérsékleten, 140 g liszt, 75 g blansírozott mogyoró enyhén átpirítva és megdarálva, 2 ek. porcukor, 2 tojássárgája 2-3 ek. vízben elkeverve, 115 g kecskesajt, 4-6 nagyobb eper kis darabokra vágva, mogyoródarabok a díszítéshez.
www.sarok-abc.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!
|