Zsiros Sándor Hús Boltja


MENÜ
Forgalmazott Márkák
Karácsony
Karácsonyi sütemények
ELVIRA MÁV Menetrend
Karácsonyi főétel különlegeségek
Karácsonyi partifogások
Advent
Kezdőlap
Rovásírás ABC
Gasztro Regény
Konyhai kisokos
Lisztérzékeny van a családban?
Miért vegyek magyar terméket
Laktózérzékeny van a családban?
Dankó Rádió
Ünnepi italok és koktélok
Baromfi ABC
Eső leső
Az igazi Szegedi halászlé
Sanyi szerint milyen kések kellenek a konyhába
Sarki fűszeres
Sertéshús ABC
Marhahús ABC
Akciós kínálatunk
Sanyi Praktikus konyhai ötletei
Árúválasztékunk
Elérhetőségeink
Árukínálatunk
Fórum










 

Sajtos aprósütemény recept

 

Sajtos aprósütemény recept

Hozzávalók kb. 80 darabhoz:
115 g liszt,
1/2 tk. só,
1/2 tk. Cayenne-bors,
1/2 tk. száraz mustár,
115 g vaj,
50 g reszelt Cheddar sajt,
50 g reszelt Gruyeres sajt,
1 tojásfehérje, felverve,
1 ek. szezámmag.

 

Koktélkeksz recept

 

Koktélkeksz recept

Hozzávalók 80 darabhoz:
350 g liszt,
1/2 tk. só,
1/2 tk. fekete bors,
1 tk. mustár,
175 g vaj,
115 g reszelt Cheddar sajt,
1 tojás felverve.

Az ízesítéshez:
1 tk. olajos mag felaprítva,
2 tk. kapormag,
2 tk. currykrém,
2 tk. csiliszósz.

 

Mandula-olívabogyó-sajtfalatkák (tapas) recept

 

Mandula-olívabogyó-sajtfalatkák (tapas) recept

Hozzávalók 6-8 személyre:
1/2 tk. koriandermag,
1/2 tk. ánizsmag,
1 tk. friss, aprított rozmaring,
2 tk. friss, aprított petrezselyem,
2 gerezd fokhagyma, összezúzva,
1 ek. borecet,
2 ek. olívaolaj,
115 g fekete olajbogyó,
115 g zöld olajbogyó.

A pácolt sajthoz:
150 g kecskesajt,
6 ek. olívaolaj,
1 ek. fehérborecet,
1 tk. fekete bors, egészben,
7 gerezd fokhagyma, felaprítva,
3 friss tárkony- vagy kakukkfűszál,
tárkony a díszítéshez.

A sózott mandulához:
1/4 tk. Cayenne-bors,
2 ek. tengeri só,
25 g/2 ek. vaj,
4 ek. olívaolaj,
200 g hámozott mandula,
durva szemű só a végén a megszóráshoz (elhagyható).

 

Avokádókrém recept

 

Avokádókrém recept

Hozzávalók 4 személyre:
2 érett avokádő, meghámozva és felszeletelve,
2 paradicsom, meghámozva, kimagozva és finomra vágva,
6 mogyoróhagyma, finomra vágva,
1-2 csilipaprika, kimagozva és finomra vágva,
2 ek. friss citrom vagy lime leve,
1 ek. aprított friss koriander,
só, frissen őrölt fekete bors,
korianderlevetek a díszítéshez.

 

Garnélarákos pirítós recept

 

Garnélarákos pirítós recept

Hozzávalók 64 darabkához:
225 g főtt garnélarák páncéljában, megmosva, megszárítva,
1 tojásfehérje,
2 mogyoróhagyma, szeletelve,
1 tk. friss, felaprított gyömbérgyökér,
1 gerezd fokhagyma, felaprítva,
1 tk. kukoricaliszt,
1/2 tk. só,
1/2 tk. cukor,
2-3 csipet paprikaszósz,
8 szelet fehér kenyér, ne legyen morzsalékos,
4-5 ek. szezámmag,
növényi olaj a sütéshez,
mogyoróhagyma virágformára vágva
a díszítéshez.

Tésztába burkolt chorizo kolbász recept

 

Tésztába burkolt chorizo kolbász recept

Hozzávalók 8 személyre:
225 g vajas tészta,
115 g füstölt chorizo kolbász, felszeletelve,
50 g reszelt kemény sajt,
1 kisebb tojás felverve,
1 tk. paprika.

 

Forró sózott marhahús pálcikán recept

 

Forró sózott marhahús pálcikán recept

Hozzávalók 24 darabhoz:
növényi olaj a sütéshez,
egész rozskenyér köménymaggal, 24 db, 1 cm-es darabokra vágva,
225 g sózott marhahús vagy csípősebb füstölt marhahús egészben,
mustár a megkenéshez,
2 savanyú uborka felszeletelve,
24 koktélhagyma.

 

Bárányhúsos tikka recept

 

Bárányhúsos tikka recept

Hozzávalók 20 darabhoz:
450g bárányfilé,
2 mogyoróhagyma, felszeletelve.

A páchoz:
350 ml natúr joghurt
1 ek. darált mandula, kesüdió és földimogyoró,
1 ek. növényi olaj,
2-3 gerezd fokhagyma, finomra vágva,
1 citrom leve,
1 tk. csípős fűszerkeverék (garam masala) vagy őrölt curry,
1/2 tk. őrölt kardamom,
1/4 tk. Cayenne-bors,
1-2 ek. friss menta felcsíkozva.

 

Satay csirke földimogyorószósszal recept

 

Satay csirke földimogyorószósszal recept

Hozzávalók 24 darabhoz:
450 g kicsontozott csirkemellfilé,
szezámmag (a megszóráshoz),
pirospaprika (a díszítéshez).

A páchoz:
6 ek. növényi olaj,
4 ek. tamari vagy világos szójaszósz,
4 ek. friss citromlé,
2,5 cm friss gyömbérgyökér, meghámozva és felszeletelve,
3-4 gerezd fokhagyma,
2 ek. barna cukor,
7 tk. kínai csiliszósz vagy egy kisebb csilipaprika, kimagozva és felszeletelve,
2 ek. friss koriander, felaprítva.

A földimogyorószószhoz:
2 ek. mogyoróvaj,
2 ek. szójaszósz,
1 ek. szezám- vagy növényi olaj,
2 mogyoróhagyma, felszeletelve,
2 fej fokhagyma,
1-2 ek. friss lime- vagy citromlé,
1 ek. barna cukor.

 

Fűszeres-paradicsomos pizzaszeletek recept

 

Fűszeres-paradicsomos pizzaszeletek recept

Hozzávalók 16/32 darabhoz:
3-4 ek. olívaolaj,
2 hagyma vékonyra felszeletelve, összezúzva,
225 g gomba felszeletelve,
225 g paradicsom felkockázva,
225 g fűszeres-csípős kolbász felszeletelve,
1 tk. csilipor,
1 tk. szárított oregánó,
115 g napon aszalt paradicsom olajban lecsöpögtetve és felszeletelve,
450 g pácolt articsóka (konzerv) lecsöpögtetve és felkockázva,
225 g mozzarella apróra vágva,
4 ek. frissen reszelt parmezán sajt,
friss bazsalikomlevelek,
kimagozott fekete olajbogyó és szeletelt piros paprika a díszítéshez,
A tésztához:
1 csomag pizzatészta-keverék,
kukoricaliszt a megszóráshoz,
szűz olívaolaj a megkenésbez.

Füstölt lazacos-kapros palacsintácskák (blinis) recept

 

Füstölt lazacos-kapros palacsintácskák (blinis) recept

Hozzávalók 4 személyre:
115g hajdinaliszt,
115 g finomliszt,
csipetnyi só,
1 ek. szárított élesztő,
2 tojás,
350 ml langyos tej,
15 g/l ek. olvasztott vaj,
150 ml crémefraiche (v. sűrű tejszín),
3 ek. friss kapor felaprítva,
225 g füstölt lazac vékonyan felszeletelve,
friss kapor a díszítéshez.

 

Parmezános háromszögek recept

 

Parmezános háromszögek recept

Hozzávalók 24 darabhoz:
3 nagyobb réteslap,
olívaolaj a kenéshez,
3-4 ek. friss, reszelt parmezán sajt,
7 tk. szárított kakukkfű vagy zsálya.

 

Mini héjában sült burgonyák recept

 

Mini héjában sült burgonyák recept

Hozzávalók 36 darabhoz:
36 szem kisebb burgonya alaposan megtisztítva,
250 ml tejföl,
3-4 ek. metélőhagyma (snidling) felszeletelve,
durva szemű só (a szóráshoz).

 

Szaloncukor-réteskék recept

 

Szaloncukor-réteskék recept

Hozzávalók 24 darabhoz:
2x275g mirelit réteslap (szobahőmérsékleten kiengedve),
115 g vaj felolvasztva kisebb réteslapdarabkák a díszítéshez, átszitált porcukor a díszítéshez,
A töltelékhez:
450 g alma, meghámozva és kockákra vágva,
1 tk. fahéj,
25 g/2 ek. barna cukor,
50 g aprított hikoridió (közönséges dió is jó),
50 g kenyérmorzsa,
25 g/3 ek. szültana (mazsola),
25 g ribizli,
A citromos szószhoz:
115 g porcukor,
1 citrom héja lereszelve,
2 citrom leve.

 

Kecskesajtos-epres keksz recept

 

Kecskesajtos-epres keksz recept

Hozzávalók 24 darabhoz:
75 g/6 ek. vaj szobahőmérsékleten,
140 g liszt,
75 g blansírozott mogyoró enyhén átpirítva és megdarálva,
2 ek. porcukor,
2 tojássárgája 2-3 ek. vízben elkeverve,
115 g kecskesajt,
4-6 nagyobb eper kis darabokra vágva,
mogyoródarabok a díszítéshez.

 







www.sarok-abc.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!