Zsiros Sándor Hús Boltja


MENÜ
Forgalmazott Márkák
Karácsony
Karácsonyi sütemények
ELVIRA MÁV Menetrend
Karácsonyi főétel különlegeségek
Karácsonyi partifogások
Advent
Kezdőlap
Rovásírás ABC
Gasztro Regény
Konyhai kisokos
Lisztérzékeny van a családban?
Miért vegyek magyar terméket
Laktózérzékeny van a családban?
Dankó Rádió
Ünnepi italok és koktélok
Baromfi ABC
Eső leső
Az igazi Szegedi halászlé
Sanyi szerint milyen kések kellenek a konyhába
Sarki fűszeres
Sertéshús ABC
Marhahús ABC
Akciós kínálatunk
Sanyi Praktikus konyhai ötletei
Árúválasztékunk
Elérhetőségeink
Árukínálatunk
Fórum










 

Karácsonyi korona recept

 

Karácsonyi korona recept

Hozzávalók 1 kalácshoz/12 szelethez:
50 g élesztő,
130 g cukor,
3 dl tej,
500 g finomliszt,
2 tojás,
2 tasak (20 g) vaníliás cukor,
1 csipet só,
100 g vaj/margarin,
100 g mazsola,
50 g cukrozott citromhéj,
50 g cukrozott narancshéj,
vaj/margarin a formához,
1 tojássárgája a kenéshez,
1 ek. morzsacukor.

Diós-mákos ikerkalács recept

 

Diós-mákos ikerkalács recept

Hozzávalók 1 nagy kalácshoz/12 szelethez:
A tésztához:
25 g élesztő,
50 g cukor,
2 dl tej,
500 g finomliszt,
2 tasak (20 g) vaníliás cukor,
1 csipet só,
2 tojás,
120 g vaj/margarin,
1 tojássárgája a kenéshez,
diónyi vaj/margarin a formához,
A töltelékhez:
50 g puha mazsola,
30 g cukrozott narancshéj,
1+1 dl tej,
80 + 80 g cukor,
10+10 g vaníliás cukor,
1 + 1 kk. vaj/margarin,
80 g darált dió,
80 g darált mák,
1 + 1 ek. zsemlemorzsa,
1/2 kk. őrölt fahéj,
1 ek. rum,
1 citrom reszelt héja,
1/4 kk. őrölt szegfűszeg,
1 ek. citromlé,
1 ek. sárgabaracklekvár.

Nyitott diós fonat recept

 

Nyitott diós fonat recept

Hozzávalók 1 kalácshoz/12 szelethez:
A tésztához:
50 g élesztő,
50 g porcukor,
2 dl tej,
500 g finomliszt,
4 tojássárgája,
2 tasak (20 g) vaníliás cukor,
1 csipet só,
1 citrom reszelt héja,
120 g vaj/margarin,
A töltelékhez:
50 g mazsola,
1/2 dl rum,
50 g cukrozott narancshéj
1 dl tej,
80 g kristálycukor,
2 tasak (20 g) vaníliás cukor,
30 g vaj/margarin,
150 g darált dió,
2 ek. zsemlemorzsa,
1 mk. őrölt fahéj,
A mázhoz:
2 ek. citromlé,
4 ek. porcukor.

Mákos óriáscsiga recept

 

Mákos óriáscsiga recept

Hozzávalók 1 nagy csigához/12 szelethez:
A tésztához:
25 g élesztő,
50 g cukor
2 dl tej,
500 g finomliszt,
2 tasak (20 g) vaníliás cukor,
1 csipet só,
2 tojás,
120 g vaj/margarin,
1 tojássárgája a kenéshez,
diónyi vaj/margarin a formához.

A töltelékhez:
50 g puha mazsola,
200 g darált mák,
1 citrom reszelt héja,
2 ek. zsemlemorzsa,
1/4 kk. őrölt szegfűszeg,
l/2 kk. őrölt fahéj,
1 dl víz,
200 g kristálycukor,

2 ek. citromlé, 

Továbbá:

vaj/margarin a formához,
1 tojássárgája a kenéshez.
 

Diós-mákos bejgli recept

 

Diós-mákos bejgli recept

Hozzávalók 2-2 rúdhoz/20-20 szelethez:
1,5 dl tejföl,
20 g élesztő,
1 tojás,
500 g finomliszt,
250 g vaj/margarin,
50 g porcukor,
1 csipet só,
1 tojás a kenéshez.

A diótöltelékhez:
50 g mazsola,
3 cl rum,
1/2 vaníliarúd,
200 g porcukor,
1/2 dl tej,
200 g darált dió,
1 ek. zsemlemorzsa.

A máktöltelékhez:
50 g mazsola,
3 cl rum,
200 g porcukor,
200 g darált mák,

1 citrom leve és reszelt héja.
 
 

Mákos-túrós szelet recept

 

Mákos-túrós szelet recept

Hozzávalók 24 szelethez:
Az élesztős omlós tésztához:
1 dl tejföl,
10 g élesztő,
1 tojássárgája,
250 g finomliszt,
125 g vaj/margarin,
1 ek. porcukor,
1 csipet só,
diónyi vaj /margarin a formához,
A töltelékhez:
100 g mazsola,
3 ek. rum,
1 citrom,
250 g darált mák,
125+125 g porcukor,
1/4-1/4 kk. őrölt szegfűszeg és fahéj,
1,5 dl tej,
50 g vaj/margarin,
500 g félzsíros tehéntúró,
2 tojás,
1 dl tejföl,
1 tasak vaníliás pudingpor,
1 szem cukrozott cseresznye.

Gyümölcsös falatkák recept

 

Gyümölcsös falatkák recept

Hozzávalók 12 személyre:
24 datolya,
150 g zöld marcipánmassza,
4 csepp mandulaaroma,
24 kimagozott aszalt szilva,
48 diógerezd,
6 karika cukrozott ananász,
24 nagy szem szőlő,
50 g fehér tortabevonó csokoládé,
100 g tortabevonó étcsokoládé,

24 aszalt sárgabarack.

 

Mákvirág recept

 

Mákvirág recept

Hozzávalók 60 darab virághoz:
1 adag mákos linzertészta,
200 g barack- vagy szilvalekvár,
100 g tortabevonó étcsokoládé,
15-20 szem kandírozott cseresznye.

 







www.sarok-abc.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!