|
Karácsonyi korona recept Hozzávalók 1 kalácshoz/12 szelethez: 50 g élesztő, 130 g cukor, 3 dl tej, 500 g finomliszt, 2 tojás, 2 tasak (20 g) vaníliás cukor, 1 csipet só, 100 g vaj/margarin, 100 g mazsola, 50 g cukrozott citromhéj, 50 g cukrozott narancshéj, vaj/margarin a formához, 1 tojássárgája a kenéshez, 1 ek. morzsacukor. Diós-mákos ikerkalács recept Hozzávalók 1 nagy kalácshoz/12 szelethez: A tésztához: 25 g élesztő, 50 g cukor, 2 dl tej, 500 g finomliszt, 2 tasak (20 g) vaníliás cukor, 1 csipet só, 2 tojás, 120 g vaj/margarin, 1 tojássárgája a kenéshez, diónyi vaj/margarin a formához, A töltelékhez: 50 g puha mazsola, 30 g cukrozott narancshéj, 1+1 dl tej, 80 + 80 g cukor, 10+10 g vaníliás cukor, 1 + 1 kk. vaj/margarin, 80 g darált dió, 80 g darált mák, 1 + 1 ek. zsemlemorzsa, 1/2 kk. őrölt fahéj, 1 ek. rum, 1 citrom reszelt héja, 1/4 kk. őrölt szegfűszeg, 1 ek. citromlé, 1 ek. sárgabaracklekvár. Nyitott diós fonat recept Hozzávalók 1 kalácshoz/12 szelethez: A tésztához: 50 g élesztő, 50 g porcukor, 2 dl tej, 500 g finomliszt, 4 tojássárgája, 2 tasak (20 g) vaníliás cukor, 1 csipet só, 1 citrom reszelt héja, 120 g vaj/margarin, A töltelékhez: 50 g mazsola, 1/2 dl rum, 50 g cukrozott narancshéj 1 dl tej, 80 g kristálycukor, 2 tasak (20 g) vaníliás cukor, 30 g vaj/margarin, 150 g darált dió, 2 ek. zsemlemorzsa, 1 mk. őrölt fahéj, A mázhoz: 2 ek. citromlé, 4 ek. porcukor. Mákos óriáscsiga recept Hozzávalók 1 nagy csigához/12 szelethez: A tésztához: 25 g élesztő, 50 g cukor 2 dl tej, 500 g finomliszt, 2 tasak (20 g) vaníliás cukor, 1 csipet só, 2 tojás, 120 g vaj/margarin, 1 tojássárgája a kenéshez, diónyi vaj/margarin a formához. A töltelékhez: 50 g puha mazsola, 200 g darált mák, 1 citrom reszelt héja, 2 ek. zsemlemorzsa, 1/4 kk. őrölt szegfűszeg, l/2 kk. őrölt fahéj, 1 dl víz, 200 g kristálycukor,
2 ek. citromlé, Továbbá: vaj/margarin a formához, 1 tojássárgája a kenéshez. Diós-mákos bejgli recept Hozzávalók 2-2 rúdhoz/20-20 szelethez: 1,5 dl tejföl, 20 g élesztő, 1 tojás, 500 g finomliszt, 250 g vaj/margarin, 50 g porcukor, 1 csipet só, 1 tojás a kenéshez. A diótöltelékhez: 50 g mazsola, 3 cl rum, 1/2 vaníliarúd, 200 g porcukor, 1/2 dl tej, 200 g darált dió, 1 ek. zsemlemorzsa. A máktöltelékhez: 50 g mazsola, 3 cl rum, 200 g porcukor, 200 g darált mák,
1 citrom leve és reszelt héja. Mákos-túrós szelet recept Hozzávalók 24 szelethez: Az élesztős omlós tésztához: 1 dl tejföl, 10 g élesztő, 1 tojássárgája, 250 g finomliszt, 125 g vaj/margarin, 1 ek. porcukor, 1 csipet só, diónyi vaj /margarin a formához, A töltelékhez: 100 g mazsola, 3 ek. rum, 1 citrom, 250 g darált mák, 125+125 g porcukor, 1/4-1/4 kk. őrölt szegfűszeg és fahéj, 1,5 dl tej, 50 g vaj/margarin, 500 g félzsíros tehéntúró, 2 tojás, 1 dl tejföl, 1 tasak vaníliás pudingpor, 1 szem cukrozott cseresznye. Gyümölcsös falatkák recept Hozzávalók 12 személyre: 24 datolya, 150 g zöld marcipánmassza, 4 csepp mandulaaroma, 24 kimagozott aszalt szilva, 48 diógerezd, 6 karika cukrozott ananász, 24 nagy szem szőlő, 50 g fehér tortabevonó csokoládé, 100 g tortabevonó étcsokoládé,
24 aszalt sárgabarack. Mákvirág recept Hozzávalók 60 darab virághoz: 1 adag mákos linzertészta, 200 g barack- vagy szilvalekvár, 100 g tortabevonó étcsokoládé, 15-20 szem kandírozott cseresznye.
Diós tallér recept Hozzávalók kb. 40 darabhoz: Az omlós tésztához: 150 g vaj/margarin, 150 g porcukor, 1 tasak (10 g) vaníliás cukor, 2 tojássárgája, 2 ek. rum, 400 g finomliszt, 1 tasak (12 g) sütőpor, só, A töltelékhez: 1 dl tej, 50 g kristálycukor, 1 tasak (10 g) vaníliás cukor, 1/2 citrom reszelt héja, 1 csapott kk. őrölt fahéj, 120 g darált dió, 2 ek. rum vagy diólikőr, A mázhoz: 2 ek. kakaó, 100 g porcukor, 1/2 tojásfehérje, 1 ek. citromlé, 40 szem felezett dió.
www.sarok-abc.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!
|