|
Jeges áfonyakoktél recept Hozzávalók 10 személyre: 115 g kristálycukor, 2 narancs leve, víz, a cukor felolvasztásához, 1 l szénsavas ásványvíz, 100 ml áfonyaszörp, friss áfonya a díszítéshez, menlaágacskák a díszítéshez. Konyakos tojáslikőr recept Hozzávalók 4 személyre: 4 tojás, sárgája és fehérje elválasztva, 2 ek. kristálycukor, 4 ek. sötét rum, 4 ek. brandy, 300 ml forró tej (illetve a poharak méretének megfelelően), egész szerecsendió. Ír csokoládé-krémlikőr recept Hozzávalók 4 személyre: 120 ml tejszín, 400 ml tej, 2 ek. kakaópor, 115 g tejcsokoládé kockákra törve, 4 ek. ír whisky, tejszínhab a tetejére, csokoládéforgács a díszítéshez. Mimózakoktél recept (Buck's Fizz) Hozzávalók 1 pohárhoz: 120 ml friss narancslé, 1 tk. grenadine szirup, 175 ml pezsgő vagy más gyöngyöző bor, hidegen. Alexander brandy recept Hozzávalók 1 pohárhoz: tört jégkocka, l,5 ek. brandy, l,5 ek. csokoládé-krémlikőr, l,5 ek. sűrűbb tejszín (dupla), egész szerecsendió reszelve a díszítéshez. Áfonyás csók recept Hozzávalók 1 pohárhoz: ribizlifürtők a díszítéshez 1 tojásfehérje, kicsit felverve, a díszítéshez, 15 g kristálycukor, a díszítéshez, tört jégkocka 3 ek. áfonyadzsúsz, 1,5 ek. brandy, 1,5 ek. rózsaszínű grépfrútdzsúsz, 3 ek. Marsala (édes szicíliai bor). Karácsonyi likőr recept Hozzávalók 750 ml-hez: 450 g áfonya, 2 mandarin, 450 g kristálycukor, 1 fahéj rúd, 475 ml vodka. Ünnepi likőrök recept Hozzávalók 900 ml-hez: Szilvalikőr: 450 g szilva, 225 g barna cukor, 600 ml brandy. Gyümölcsös gin: 450g málna, fekete ribizli vagy kökény, 350g cukor, 750 ml gin. Cilruswhisky: 1 nagyobb narancs, 1 kis citrom, 1 lime, 225 g cukor, 600 ml whisky. Gyümölcsös-gyömbéres limonádé recept Hozzávalók 4-6 személyre: 1 alma, 1 narancs, alaposan megmosva, 1 citrom, alaposan megmosva, 20 egész szegfűszeg, 7,5 cm friss gyömbérgyökér, megtisztítva, 1,5 ek. barna cukor, 350 ml bittér lemon vagy alkoholmentes bor, narancshéjdarabok és egész szegfűszeg a díszítéshez. Forralt bor recept Hozzávalók 16 adaghoz (1,5 dl): 1 narancs, 5 ek. méz, 2 ek. mazsola, 2 mandarin, néhány szem szegfűszeg, egész szerecsendió, 4 ek. barna cukor, 2 fahéjrúd, l,5-2 l nem túl drága vörösbor, 600 ml almabor, 300 ml narancslé.
www.sarok-abc.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!
|