Zsiros Sándor Hús Boltja


MENÜ
Forgalmazott Márkák
Karácsony
Karácsonyi sütemények
ELVIRA MÁV Menetrend
Karácsonyi főétel különlegeségek
Karácsonyi partifogások
Advent
Kezdőlap
Rovásírás ABC
Gasztro Regény
Konyhai kisokos
Lisztérzékeny van a családban?
Miért vegyek magyar terméket
Laktózérzékeny van a családban?
Dankó Rádió
Ünnepi italok és koktélok
Baromfi ABC
Eső leső
Az igazi Szegedi halászlé
Sanyi szerint milyen kések kellenek a konyhába
Sarki fűszeres
Sertéshús ABC
Marhahús ABC
Akciós kínálatunk
Sanyi Praktikus konyhai ötletei
Árúválasztékunk
Elérhetőségeink
Árukínálatunk
Fórum










 

Jeges áfonyakoktél recept

 

Jeges áfonyakoktél recept

Hozzávalók 10 személyre:
115 g kristálycukor,
2 narancs leve,
víz, a cukor felolvasztásához,
1 l szénsavas ásványvíz,
100 ml áfonyaszörp,
friss áfonya a díszítéshez,
menlaágacskák a díszítéshez.

 

Konyakos tojáslikőr recept

 

Konyakos tojáslikőr recept

Hozzávalók 4 személyre:
4 tojás, sárgája és fehérje elválasztva,
2 ek. kristálycukor,
4 ek. sötét rum,
4 ek. brandy,
300 ml forró tej (illetve a poharak méretének megfelelően),
egész szerecsendió.

 

Ír csokoládé-krémlikőr recept

 

Ír csokoládé-krémlikőr recept

Hozzávalók 4 személyre:
120 ml tejszín,
400 ml tej,
2 ek. kakaópor,
115 g tejcsokoládé kockákra törve,
4 ek. ír whisky,
tejszínhab a tetejére,
csokoládéforgács a díszítéshez.

 

Mimózakoktél recept

 

Mimózakoktél recept (Buck's Fizz)

Hozzávalók 1 pohárhoz:
120 ml friss narancslé,
1 tk. grenadine szirup,
175 ml pezsgő vagy más gyöngyöző bor, hidegen.

 

Alexander brandy recept

 

Alexander brandy recept

Hozzávalók 1 pohárhoz:
tört jégkocka,
l,5 ek. brandy,
l,5 ek. csokoládé-krémlikőr,
l,5 ek. sűrűbb tejszín (dupla),
egész szerecsendió reszelve a díszítéshez.

Áfonyás csók recept

 

Áfonyás csók recept

Hozzávalók 1 pohárhoz:
ribizlifürtők a díszítéshez
1 tojásfehérje, kicsit felverve, a díszítéshez,
15 g kristálycukor, a díszítéshez,
tört jégkocka
3 ek. áfonyadzsúsz,
1,5 ek. brandy,
1,5 ek. rózsaszínű grépfrútdzsúsz,
3 ek. Marsala (édes szicíliai bor).

 

Karácsonyi likőr recept

 

Karácsonyi likőr recept

Hozzávalók 750 ml-hez:
450 g áfonya,
2 mandarin,
450 g kristálycukor,
1 fahéj rúd,
475 ml vodka.

 

Ünnepi likőrök recept

 

Ünnepi likőrök recept

Hozzávalók 900 ml-hez:
Szilvalikőr:
450 g szilva,
225 g barna cukor,
600 ml brandy.

Gyümölcsös gin:
450g málna, fekete ribizli vagy kökény,
350g cukor,
750 ml gin.

Cilruswhisky:
1 nagyobb narancs,
1 kis citrom,
1 lime,
225 g cukor,
600 ml whisky.

 

Gyümölcsös-gyömbéres limonádé recept

 

Gyümölcsös-gyömbéres limonádé recept

Hozzávalók 4-6 személyre:
1 alma,
1 narancs, alaposan megmosva,
1 citrom, alaposan megmosva,
20 egész szegfűszeg,
7,5 cm friss gyömbérgyökér, megtisztítva,
1,5 ek. barna cukor,
350 ml bittér lemon vagy alkoholmentes bor,
narancshéjdarabok és egész szegfűszeg a díszítéshez.

 

Forralt bor recept

 

Forralt bor recept

Hozzávalók 16 adaghoz (1,5 dl):
1 narancs,
5 ek. méz,
2 ek. mazsola,
2 mandarin,
néhány szem szegfűszeg,
egész szerecsendió,
4 ek. barna cukor,
2 fahéjrúd,
l,5-2 l nem túl drága vörösbor,
600 ml almabor,
300 ml narancslé.

 







www.sarok-abc.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!